dimecres, 14 de maig del 2008

La Berguedasfera, notícia més votada a la tria popular en 5 dies de campanya 2.0

A la jornada de la Berguedasfera vam fer iniciativa, a partir de notícia publicada a web participatiu del Diari Avui que es pot votar i el resultat és que en 5 dies ha passat d´estar entre les 200 primeres a la 1a posició amb l´espectacular xifra de 9014 vots actualment. I una proposta de votació iniciada al Twitter ha assolit que el Berguedà surti en primer lloc de notícia de fa me´s d´un any més votada, una notícia de la comarca en positiu, una notícia que parla del Berguedà d´internet 2.0 que ens posa en bona posició i ajuda a l´autoestima, ni que sigui de forma simbòlica.
Acostumats a notícies sempre negatives a mitjans generalistes sobre la comarca, gneralment, aquest rara avis iniciat per la Berguedasfera, esperem que tingui continuitat.

Evolució votacions els 5 dies:

Dia 9 a les 10.30 - 32 vots. 175a posició
Dia 9 a les 19.30 - 129 vots. 145 posició
Dia 10 a les 11.00 - 304 vots. 120 posició
Dia 10 a les 21.15 - 610 vots. 23a posició
Dia 11 a les 12.00 - 904 vots. 16a posició
Dia 12 a les 16.00 - 3.204 vots. 4a posició
Dia 13 a les 19.30 - 6.406 vots. 2a posició
Dia 14 a les 20.53 - 9.014 vots . 1a posició

Un èxit de xarxa berguedana i els seus col.laboradors de promoció de la informació digital del Berguedà en un web participatiu general, el tercer més llegit a internet en català segons index catalexa.

dissabte, 10 de maig del 2008

Èxit de la campanya al Twitter de la jornada de la Berguedàsfera


Ahir, aprofitant la jornada d´alfabetització digital al Berguedà al mateix dia enxarxant 5 punts d´accés públic de 3 municipis, vam fer simultàniament campanya per explorar a través del twitter de la Berguedàsfera: www.twitter.com/berguedasfera per votar la informació de la jornada del dia 9 de maig publicat al Diari Avui a notícia dins apartat del web, Tria Popular.
Resultat:
Apartat últimes 24 hores: Berguedàsfera fou la noticia més votada del dia 9 de maig.
Balanç setmanal: Berguedàsfera és la notícia més votada de la setmana, fins al moment.
Arxiu històric de notícies: A les 20.40 h del 10 de maig, amb 808 vots , de moment està a la 16a notícia més votada de l´històric de totes les notícies del Diari Avui, en la tria popular.
Podeu continuar votant per anar escalant encara més posicions, que tenint en compte que es tracta d´una comarca amb 40.000 habitants i que és molt lluny d´un ple ús de les TIC, ha tingut un ressó arreu a qui cal agraim el seu suport des de la Berguedàsfera.

Notícia:
http://www.avui.cat/barcelona/detail.php?id=29686


Conclusió fins al moment:
ÈXIT de la campanya pel twitter i per internet per votar la informació, que demostra el poder de la xarxa i el creixent importància d´eines com el Twitter i el Facebook , entre d´altres, treballant com a xarxa social. Agrair a totes les persones
Vota-hi i que l´equilibri territorial digital també funcioni al Facebook de la Berguedàsfera , fent-ho còrrer!
Si no hi has entrat i ets d´arreu, ara és l´oportunitat d´entrar en aquestes eines d´internet 2.0.

Destacar i agrair també les informacions aparegudes a mitjans com Berguedeja, a Ràdio Berga , al 3cat24.cat , Xarxanet, Xarxa365.net i al Diari Avui, facilitat per l´ACN, i blocs com els de Xavier Mir, Bergadanauta, Casa-Refugi Arderico, Llibertats, Berguedà Llibertari, Economia Berguedà, Berguedà Jove, Berguedà Informa, Catalunya Central Informa, Prepirineu Informa, , entre d´altres, que se n´han fet ressó de la Jornada de la Berguedàsfera, que ha fet créiuxer el nombre de blocaires al Berguedà i ha popularitzat eines d´internet 2.0 com Facebook i Twitter , a cada cop més gent del territori, un exercici pràctic d´equilibri territorial digital, que de ben segur es farà extensiu a d´altres contrades.

http://www.berguedasfera.blogspot.com/

divendres, 9 de maig del 2008

Hem iniciat jornada de la Berguedàsfera a Cal Pons (Puig-reig)


Hem iniciat campanya a través del twitter de la Berguedàsfera: www.twitter.com/berguedasfera per votar la informació de la jornada d´avui a notícia del dia, que està situada ja entre les 100 més votades de més d´un any històric:
http://www.avui.cat/barcelona/detail.php?id=29686
Vota-hi i que l´equilibri territorial digital també funcioni al Facebook de la Berguedàsfera , fent-ho còrrer!
Si no hi has entrat i ets d´arreu, ara és l´oportunitat d´entrar en aquestes eines d´internet 2.0.

http://www.berguedasfera.blogspot.com/

dimarts, 6 de maig del 2008

Cartell Jornada de la Berguedàsfera

Cliqueu cartell per veure els horaris . És un acte gratuït i obert a tothom:

dissabte, 3 de maig del 2008

Jornada 9 de maig de la Berguedàsfera. Punts d´accés i horaris


"APRÈN A FER EL TEU BLOC A INTERNET AMB LA BERGUEDÀSFERA"
GRATUÏT I OBERT A TOTHOM

DIVENDRES 9 DE MAIG DEL 2008

CENTRES D´ACCÉS PÚBLIC I HORARIS:


BIBLIOTECA GUILLEM DE BERGUEDÀ (Puig-reig): De 11 a 1 del matí i de 4 a 8 del vespre

CENTRE D´ESTUDIS JOSEP ESTER I BORRÀS (Berga): De 5 a 8 del vespre

TELECENTRE (Berga): De 6 a 9 del vespre

TELECENTRE (Guardiola de Berguedà): De 6 a 9 del vespre

TELECOLONI@ (Cal Pons, Puig-reig): 10 A 1 del matí i de 4 a 7 de la tarda

A més d´aprendre a usar les TIC amb la creació del teu bloc personal o col.lectiu, pots aprendre a usar eines participatives a internet com el Twitter i el Facebook, enxarxant la comarca amb els teus comentaris, fotos i videos personals o d´altres formats que possibilita intercanvi la xarxa d´internet.
Pel que no hi puguin assistir-hi i estiguin interessats, ens podeu escriure a: berguedasfera@gmail.com i us farem arribar per correu electrònic una guia fàcil que distribuirem passat la jornada presencial del 9 de maig.

divendres, 2 de maig del 2008

Diari de Berga parla dels blocaires del Berguedà

El diari gratuït que es distribueix gratuïtament a Berga i per la fira de l´1 de maig, creat per Bifidus Produccions (concessionària de l´emisora municipal Ràdio Berga) parla de la Berguedàsfera i de la nostra icona indentificativa i d´alguns blocaires. Aquí teniu els retalls que en parlen: