divendres, 3 d’octubre del 2008

La Berguedasfera participa com a comunitat blocaire, als premis blocs Catalunya.

La Berguedasfera participa com a comunitat blocaire, als premis blocs Catalunya.

L'acte de lliurament

Data: divendres 10 d'octubre, a partir de les 16:00h

Lloc: Auditori - Palau de Congressos de Girona

 

A les 16:00Cafès&Blocs; a partir de les 17:00 conferències de Miquel DuranRicardo Baeza-YatesAlfons Cornella i Kim Faura. A partir de les 20:00, lliurament dels Premis Blocs Catalunya presentat per Roger de Gràcia

 

 

www.premisblocs.cat


Més de 550 blocs a la primera edició dels Premis Blocs Catalunya

Un total de 556 blocs s'han inscrit a la primera edició dels Premis Blocs Catalunya, organitzada per l'associació STIC.cat, creada fa un any per promoure l'ús de les noves tecnologies en l'àmbit català. Però només 25 d'aquests espais virtuals han arribat a la final per escollir els millors blocs en català, després d'una votació popular que ha aconseguit més de 6.000 vots.
 
 
El lliurament dels premis, dividits en cinc categories – cultura, actualitat, societat, educació i TIC- serà el pròxim 10 d'octubre a l'Auditori de Girona, en un acte conduït pel periodista Roger de Gràcia, que comptarà amb l'assistència del president del Parlament, Ernest Benach.
 
La presidenta de STIC.cat, Trina Milán, ha presentat aquest dimecres a Barcelona el primer gran esdeveniment de l'associació, el lliurament dels Premis Blocs, que pretenen divulgar i fomentar els blocs en català, a més de donar suport a l'ús de la llengua catalana a la xarxa com a eina de promoció i innovació de la cultura.
 
A banda de crear aquests premis per fer visible la presència catalana a la xarxa, que segons Trina Milán és molt elevada, l'esdeveniment també suposarà la presentació en societat de la nova associació, que ja s'ha marcat altres objectius, com treballar per la desaparició de l'escletxa digital o facilitar l'accés de les TIC als sectors educatiu, cultural i les ONG.
 
Els premis estan dividits en cinc categories, com són Cultura, que inclou webs dedicades al cinema i la literatura; Actualitat, on hi caben espais que tractin esports, periodisme, política i economia; Societat, reservada als blocs personals i als de miscel·lània, Educació, amb blocs de diferent procedència relacionats amb l'ensenyament, i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).
 
La decisió final dels premiats correspon al jurat, format per Ernest Benach, la presidenta de l'associació, Trina Milán, el president de la Fundació puntCAT, Joan Francesc Gras, la subdirectora de l'Agència Catalana de Notícies, Anna Nogué, el periodista Martí Gironell i el catedràtic Enric Canela.